De Phalaenopsis

De naam Phalaenopsis betekent in het Grieks 'nachtvlinder', en verwijst naar de vorm van de bloem. De plant werd rond 1700 via ontdekkingsreizen naar West Europa meegebracht vanuit de Tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië.

Edele bloem

De plant Phalaenopsis is een easy-care plant, gemakkelijk en dankbaar. De bloeiende plant is niet weg te denken in tal van creaties en interieurs. Een edele bloem die alle momenten in een mensenleven een extra dimensie geven. Symbolisch staat de bloem voor verbondenheid, vrouwelijkheid, samenwerking en eigenwaarde.

De Orchideeënfamilie, waartoe de Phalaenopsis behoort, is een van de grootste plantenfamilies ter wereld. Er zijn meer dan 20.000 soorten bekend en geregeld worden er meer gevonden.

De Phalaenopsis is geliefd en populair bij de consument door de bijzondere, exotische uitstraling en lange houdbaarheid.

Weinig water

In de warmere streken, meestal in het tropisch regenwoud, groeien Phalaenopsis vaak op bomen, takken en twijgen met de wortels in de lucht: de zogenaamde epifytische groeiende plant. Epifyten zijn planten die ergens opgroeien zonder hieraan voedsel te onttrekken. Voor de verzorging betekent dit dat ze weinig water nodig hebben en op speciale voedingsbodems geteeld worden, wat je kunt zien aan de vaak doorschijnende pot.

De Phalaenopsis kent een zeer lange teelt duur. Hier onder geven we een kort overzicht van de tijdsduur van de veschillende fases.

  Maanden Graden Celsius
Teeltduur laboratorium 4 maanden -
Teeltduur verspeenbak 7 maanden 28
Teeltduur warme afdeling 7 maanden 28
Teeltduur koeling 3 maand 18
Teeltduur afkweek 2 maand 21
Totaal 24 maanden  

 

Laboratorium planten Verspeende planten Opgepotte planten Bloeiende planten